2020 Thomas Young Madalyası Prof. Dr. Mete ATATÜRE’nin!

Prof. Dr. Mete ATATÜRE Institute of Physics tarafından 2020 Thomas Young Madalyasına layık görüldü. Sevgili Mete hocamız ekibiyle birlikte Thomas Young Madalyası ve Ödülü’ne; yarı iletkenler ve elmasta kuantum optik alanındaki öncü çalışmaları ve kuantum teknolojilerinde uygulamaları nedeniyle layık görüldü.

Prof. Dr. Mete ATATÜRE
Thomas Young Medal

Evrim Ağacı’yla yaptığı görüşmede Atatüre; “Bu ödül, ekibimizle birlikte yaptığımız çalışmaların ve emeğimizin tanınması açısından benim için çok anlamlı. Günümüzde ödüller halen genellikle tekil kişilere veriliyor; ancak modern bilimde neredeyse hiçbir zaman tekil bir kişi büyük başarılara imza atamıyor. Her zaman bir ekip çalışması var, koca bir laboratuvarın emeği var. Haliyle bizim bütün çalışmalarımız için de bu geçerli. Dolayısıyla bu ödül, ismen bana verilmiş olsa da, aslında sadece bana değil, geçmişte ve şu anda birlikte çalıştığım bütün ekip üyelerimize ait” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mete ATATÜRE

Prof. Dr. Mete ATATÜRE Kimdir?

Prof. Dr. Mete ATATÜRE

1975 yılında Kayseri’de doğan Mete Atatüre; ortaöğrenimini Ankara Gazi Anadolu Lisesi’nde, yüksek öğrenimini de Bilkent Üniversitesi Fizik bölümünde tamamlamıştır. Başta kuantum fiziği olmak üzere fizik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla bilime ışık tutan  Atatüre şu anda Cambridge Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi olarak harika bir ekiple araştırmalarına devam etmektedir.

Biz öğrenciler olarak değerli hocamıza insanlığa sunduğu katkılar için çok teşekkür ederiz. Dileriz daha nice çalışmalarınıza tanık oluruz!

KAYNAKÇA:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mete_Atat%C3%BCre

https://evrimagaci.org/mete-atature-thomas-young-madalyasina-layik-goruldu-9492

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İletişime Geç

Bizimle iletişime geçin!