Bu Hafta Neler Yaşandı?

Bu hafta neler yaşandı serimizde sizlere gelişmeleri aktardığımız yeni yazısıyla karşınızdayız.

Bu Hafta Neler Yaşandı? Kripto Para Platformları Vergilendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, katıldığı bir programda kripto para platformlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışmaların başladığını bildiren Lütfi Elvan, kripto para platformlarının yakında vergilendirileceğini söyledi.

bu hafta neler yaşandı

WhatsApp, 15 Mayıs’tan Sonra Sözleşmeyi Kabul Etmeyenlere Bezdirme Politikası Uygulayacak

WhatsApp, yeni gizlilik ilkelerini 15 Mayıs 2021 tarihinden sonra kabul etmeyen kullanıcılarına ne olacağını açıkladı. Hesapların kesinlikle silinmeyeceğini belirten şirket, kullanıcılarına bezdirme politikası uygulayacak gibi gözüküyor. Sözleşmeyi kabul etmeyenlerin WhatsApp’ta yapabilecekleri sınırlandırılmaya başlayacak. Yapılacaklardan bazıları; sözleşme bildiriminin sürekli gösterilmesi ve kalıcı hale gelmesi ve sohbet listelerine erişememe gibi WhatsApp özelliklerinin zamanla devre dışı bırakılması. Sonuç olarak kullanıcılar sözleşmeyi kabul etmek zorunda kalacak gibi duruyor.

SpaceX’in Starship SN15 Kod İsimli Uzay Mekiği 5. Denemesinde Patlamadan Yumuşak İniş Yapmayı Başardı

SpaceX’in uzaya insanlı uçuş için geliştirdiği Starship SN15 isimli uzay mekiği beşinci denemesinde başarılı olarak dik bir şekilde platforma yumuşak iniş yapmayı başardı.

Starlink Uyduları Birçok İlden Görüldü

Starlink internet uyduları Türkiye semalarından geçerken Malatya, Elazığ, Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilden görüldü. Elon Musk’ın şirketi Spacex’in dünya genelinde internet projesi kapsamında başlattığı Starlink projesi Türkiye’de de merak uyandırdı.

Serimizin diğer yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Hüseyin OBUT

Editör: Melisa ACAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İletişime Geç

Bizimle iletişime geçin!